Viasat Nature Polsat

Biografija Dominica Monaghana

Vrnitev
V svoji igralski karieri je Dominic Monaghan pokazal vsestranskost. Igral je like, kot sta Merjadok Brendivinski v trilogiji Gospodar prstanov in Charlie Pace v Skrivnostnem otoku. In seveda še veliko drugih.

Leta 2012 je Monaghan začel snemati oddajo Divje reči. Gre za pustolovsko oddajo, v kateri ta navdušenec nad živalmi potuje po svetu in išče najbolj eksotične, nenavadne in nevarne živali, ki živijo na našem planetu. Monaghan, ki je tudi izvršni producent oddaje, popelje gledalce na potovanje do neverjetnih krajev, kot so brazilski tropski gozdovi, mozambiško morje in bogati ekosistemi Madagaskarja. Vse to, da bi videli najbolj izmuzljive in nenavadne živali, kar jih poznamo. Poleg tega pa spozna tudi živahne krajevne prebivalce, ekscentrične strokovnjake in odkrije različne vrste živali, ki živijo na najbolj nenavadnih in divjih krajih na Zemlji. Med drugim odkrije tudi povsem novo vrsto pajkov, ki jo nato poimenujejo po njem, pajek Monaghan (Ctenus monaghani).

Oddajo Divje reči so prvič predvajali leta 2012 v Veliki Britaniji in leta 2013 v ZDA in Kanadi. Nominirali so jo za najboljšo dokumentarno serijo na tretji vsakoletni podelitvi nagrad kritikov, Critics’ Choice Awards, in za izjemno resničnostno serijo na 66. podelitvi Primetime Creative Arts Emmy Awards.

Monaghan je obiskoval fakulteto Aquinas v Veliki Britaniji, kjer je študiral angleško književnost, igralstvo in geografijo. Zdaj živi v Los Angelesu.

Vhod
Odkrijte divji svet Dominica Monaghana - pomagajte mu najti divje živali.
Krmarite tako, da kliknete na puščice v krmilniku ali
z uporabo tipkovnice