Viasat Nature Polsat

POVZETEK EPIZOD

Vrnitev
Divje reči je serija, ki nam predstavi odprave Dominica Monaghana, igralca, ki je zaslovel z vlogama v seriji Skrivnostni otok in v Gospodarju prstanov. Išče najnevarnejše, najosupljivejše in najbolj izmuzljive živali na svetu.
 

V tretji sezoni te priljubljene serije Dominic Monaghan odkrije najbolj oddaljene kotičke sveta, kot so Bolivija, Madagaskar, Šrilanka, Mozambik in Filipini, ko išče največje, najbolj nenavadne in izjemne živali na svetu. Voditelj je slaven zaradi svojih vlog v Gospodarju prstanov in Skrivnostnem otoku.

Monaghan je zelo strasten, ko gre za živali. Žuželke in plazilce je vzljubil v otroštvu in ta ljubezen ga spremlja še danes. V tej sezoni hoče Dom odkriti še več zanimivih primerkov živali, kot so naočarka, leteči zmaj, kitovec in izjemno redek in srhljiv madagaskarski dolgoprstež. To je le nekaj živali s seznama našega voditelja.

V vsaki epizodi Monaghan popelje gledalce na čustveno in vznemirljivo potovanje in naredi vse v svoji moči, da bi se čim bolj približal predstavnikom najredkejših in najnevarnejših živalskih vrst.

1. epizoda

1. epizoda: Belize - ameriška suličarka

Dom prispe v Belize z mislijo, da bo našel najsmrtonosnejšo kačo v Latinski Ameriki, ameriško suličarko. Ta strupenjača je iz družine jamičark, ki je znana po neizzvanih napadih na ljudi. Je njen sloves upravičen? Ali gre samo za urbano legendo? Dom prehodi belizejske džungle in skuša najti odgovor na to vprašanje. Na poti si ogleda tudi visoke majevske piramide in skrivnostne jame ter tava po bogatih deževnih gozdovih, v katerih se skrivajo nenavadne živalske vrste.

2. epizoda: Florida - morski psi

To ne bodo normalne počitnice na Floridi. Po nevarnem srečanju s klopotačo in osupljivo velikim aligatorjem Dom zapusti narodni park Everglades in se odpravi na otočje Florida Keys, kjer išče morske pse. Morski psi so plenilci, ki naženejo v kosti izjemen strah, saj imajo mogočne čeljusti, zobe in izjemno ostre čute. Dominicova misija je, da sreča te morilske stroje v njihovem naravnem okolju, torej pod vodo in brez varnostne kletke.

3. epizoda: Madagaskar - madagaskarski dolgoprstež

Dominic prispe na Madagaskar, otok, ki je znan po plenilskih zvereh in osupljivih razgledih. V tej epizodi bo iskal madagaskarskega dolgoprsteža. Sodeč po krajevni legendi, je tega preprostega primata uročil demon, zato se mu moramo izogibati na vse pretege. Preden Dominic sreča to skrivnostno bitje, bo videl še kameleone, posebne kače in gekone ter največjega in najglasnejšega lemurja na svetu.

4. epizoda: Mozambik - kitovec

Cilj te epizode je plavanje z največjo ribo na svetu, s kitovcem. Iskanje te živali je izjemno težko. Voditelj začne svoje potovanje v Maputu, v živahni prestolnici Mozambika. Kitovca išče s pomočjo krajevnega vodnika, ki skuša najti žival iz zraka, Dom pa išče v morju. Srečanje je edinstveno.

5. epizoda: Južna Afrika - beli lev

Med obiskom Južne Afrike skuša Dom najti najbolj redkega predstavnika družine velikih mačk, belega leva iz Timbavatija. To je izjemen podvig, saj v divjini živi samo 13 predstavnikov te vrste. Poleg tega Dominicovo pozornost med iskanjem nenehno nekaj preusmerja. Na poti sreča ranjenega leva in opazuje geparde, ki lovijo impalo. Krajevno pleme, ki verjame, da beli levi izvirajo iz zvezd in utelešajo njihove prednike, da Dominicu svoj blagoslov.

6. epizoda: Šrilanka - naočarka

Dominic se odpravi na Šrilanko, da bi se naučil več o najbolj prepoznavni in kultni kači na svetu, naočarki. Šrilanka je znana kot dežela kač. Dom nudi več kot sto vrstam kač in število kačjih ugrizov je večje kot kjerkoli drugje na svetu, saj jih zabeležijo več kot 30.000 na leto. Med obiskom Šrilanke Dominic spozna neznane posebnosti otoka, kot so čudovite gore, bogate čajne plantaže, bogata kultura in osupljivi budistični templji.

7. epizoda: Filipini - leteči zmaj

Dominic išče bitje, ki je daleč najbolj podobno pravemu zmaju. To je leteči kuščar na Filipinih. Ko ga Dominic išče, prečeše 7000 otokov, ki so velikanski del filipinskega otočja. Pustolovščina ga popelje v natrpane ulice Manile, do Čokoladnih gričev v Boholu in do skrajne meje Filipinov, do Palawana, kjer spozna eno izmed najstarejših azijskih plemen. Mu bo uspelo najti tudi letečega zmaja?

8. epizoda: Perujska Amazonija - električna jegulja

Dom obišče temačne in skrivnostne pritoke perujskega dela Amazonije s čolnom in išče eno izmed najbolj nevarnih živali, električno jeguljo. Jegulja lahko sproži do 600 V, zaradi česar omedli celo bik. Amazonija, ki ima več kot 1500 skrivnostnih pritokov, se izkaže kot eden največjih Dominicovih izzivov. Odprava ga popelje skozi edinstven deževni gozd in v osrčje Iquitosa, največjega mesta na svetu, do katerega ne vodi cesta.

9. epizoda: Perujski Andi - jezerska andska žvižgovka

Dominic je v Peruju in išče enega najbolj nenavadnih in velikih plazilcev na svetu, jezersko andsko žvižgovko. Med potovanjem Dominic plava z morskimi levi, osvobodi kondorja, ostriže vikunjo in spozna eno najbolj edinstvenih kultur na svetu, pleme Utu, ki živi na otokih iz trstičja na jezeru Titicaca. Na tem epskem potovanju, ki ga začne na morski gladini in sega vse do 4880 m, se Dominic spopada z vročino, mrazom, višino in žgočim andskim soncem. Mu bo uspelo najti redko žabo iz jezera Titicaca?

10. epizoda: Brazilija - veliki mravljinčar

Po dnevu ogledov v Sao Paolu se Dominic odpravi v Pantanal, v največje močvirje na svetu. Išče najbolj nenavadno žival v Pantanalu, velikega mravljinčarja. S svojim jezikom, ki je dolg 60 cm, lahko poliže do 35.000 termitov na dan. Veliki mravljinčar nas spominja na živi sesalnik. Dominicova baza je kmetija, od tod pa raziskuje Pantanal z letalom, čolnom in konjem. Toda na tem razprostranem mokrem območju ni lahko najti velikega mravljinčarja.

11. epizoda: Bolivija - andski medved

Dom se poda v globoke in oddaljene gozdove bolivijskih Andov. Išče žival, ki jo je le redkokdo videl ali slišal zanjo, andskega medveda. Na poti do gozdov, ovitih v meglo, potuje skozi suhe puščave, prehodi ognjenike, se prepelje čez jezera, kjer mrgoli plamencev, in obišče najvišjo prestolnico na svetu, La Paz. Med potovanjem odkrije, da je Bolivija ena izmed najbolj raznolikih držav na svetu.

12. epizoda: Palau - kokosov rak

Dom premaguje beli pesek in turkizne vode Palaua ter išče največjega raka na svetu, kokosovega raka. S svojimi velikimi nogami lahko seže tudi 91 cm daleč, zato izgleda kot lik iz grozljivke. S sprednjimi kleščami lahko nosi do 29 kg. V Palauu Dom odkrije jezero, polno meduz. Pravljični koralni grebeni so polni ostankov druge svetovne vojne, med katerimi najdemo tudi razbitine japonskih letal.

13. epizoda: Indonezija - orangutan

Dom z deskarskim prvakom Kalanijem Robbom deska ob obali Balija. Nato prejme nujni klic od prijatelja in se odpravi na Sumatro, da bi pomagal rešiti skupino orangutanov. Njihovo življenjsko okolje je ogroženo zaradi gozdarjev. Preseliti jih morajo na območje, kjer je razprostran gozd. Med potovanjem Dom spozna bogato kulturo Indonezije in njeno eksotično pokrajino.
Vhod
Odkrijte divji svet Dominica Monaghana - pomagajte mu najti divje živali.
Krmarite tako, da kliknete na puščice v krmilniku ali
z uporabo tipkovnice